Tentpegging

Tentpegging

Wat is tentpegging? De sport vindt zijn oorsprong in het leger, bij de cavalerie, en werd 2500 jaar geleden ‘uitgevonden’ door Aziatische soldaten. Tentpegging’. Letterlijk betekent het ‘tentharingen’: in vliegende galop werden met de lans houten tentharingen (tentpegs) uit de grond gewipt en meegenomen. Bij tentpegging worden lansen, zwaarden en vuurwapens gebruikt vanaf het paard. De oefeningen worden in galop uitgevoerd, individueel of door één of meerdere duo’s of secties. Het is de ‘ultieme vorm van horsemanship’; er is vastberadenheid voor nodig, een optimale oog-hand-coördinatie, discipline en lef, want uiteindelijk draait het meestal om snelheid.

De Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid (NVBW) ‘Saint Georges’ is in 2004 opgericht en telt op dit moment (2017) zo’n 30 actieve leden. Standplaats van de vereniging is Hippisch Centrum Muiderberg. Leden van de NVBW bekwamen zich op het hoogste niveau in vaardigheden die cavaleristen vroeger moesten beheersen om zich te redden op het slagveld. De vereniging is bovendien actief in de wedstrijdsport ‘tentpegging’.

De Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid (NVBW) ‘Saint Georges’  geeft regelmatig spectaculaire demonstraties op evenementen, traint en organiseert wedstrijden op Hippisch Centrum Muiderberg.

Tentpegging is een sport voor zeer geoefende ruiters! Voor meer informatie en de agenda verwijzen wij je door naar de website van De Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid (NVBW) ‘.
Share by: